Sustenabilitate și GOTS

Creat de Support TSF, Modificat la Lu, 20 Mar, 2023 la 4:53 PM de Support TSF

Textile și imprimare durabile


Pentru ca un produs textil să fie cu adevărat sustenabil, fiecare parte a procesului de producție trebuie să fie sustenabilă - de la cultivare, prin prelucrare, până la tratamentele finale, cum ar fi imprimarea sau ambalarea. Deși materialul textil poate fi fabricat din bumbac organic, dacă nu se ține cont de principiile sustenabile în următoarele etape ale producției sale, de exemplu, dacă este vopsit cu coloranți toxici sau imprimat cu cerneluri toxice, acesta își pierde și calitatea originală și beneficiile unice ale materialului.


Sustenabilitate la Tshirt Factory


Încă de la început, ne-am străduit să fim cât mai prietenoși cu mediul înconjurător în fiecare aspect al procesului nostru de producție. Deoarece suntem eco-conștienți în viața noastră de zi cu zi, este într-adevăr firesc să facem afaceri în acest fel. Am fost una dintre primele companii românești de tipărire a textilelor care a folosit doar cerneluri ecologice care nu conțin metale grele sau ftalați. 

 

Suntem încântați să fim prima companie românească și, în același timp, singura din România care oferă servicii de imprimare ecologică de tricouri și alte materiale textile cu certificare GOTS. Obținerea certificatului GOTS este o concluzie a efortului nostru continuu de a produce ecologic și etic. Nu doar textilele și cernelurile pentru imprimare, ci și toate procesele noastre de producție respectă cele mai înalte standarde de mediu și etice.


Certificat GOTS

Producție ecologică și etică garantată

Standardul Global Organic Textile Standard (GOTS) este recunoscut ca fiind cel mai important standard de procesare din lume pentru textilele fabricate din fibre organice. Acesta definește criterii de mediu de nivel înalt de-a lungul întregului lanț de aprovizionare cu textile organice, inclusiv imprimarea, și impune, de asemenea, respectarea criteriilor sociale. 

 

Certificarea GOTS asigură respectarea unor criterii stricte de-a lungul întregului lanț de aprovizionare - de la recoltarea materiilor prime până la etichetarea, trecând prin fabricarea și imprimarea responsabilă din punct de vedere ecologic și social, pentru a oferi clientului o asigurare credibilă. Prin urmare, este în mod clar cea mai bună alegere dacă se caută calitate și transparență în fiecare aspect al producției.


Certificarea GOTS este acordat de un organism de certificare independent, special acreditat și aprobat în cadrul GOTS, iar toate operațiunile sunt inspectate periodic.


De ce este o idee bună să comandați produse certificate GOTS?

- Cultivarea bumbacului în mod ecologic înseamnă că producătorul protejează lucrătorii agricoli, precum și mediul înconjurător.

- Imprimarea textilelor fără substanțe chimice periculoase la Tshirt Factory înseamnă că ne protejăm atât angajații, cât și mediul înconjurător.

- Comandarea de produse care nu au reziduuri nocive înseamnă că protejați consumatorul final - clientul dumneavoastră.


Recomandăm materialul textil Stanley/Stella certificat GOTS. Marca reflectă tendințele actuale ale modei și respectă cele mai înalte standarde de mediu și etice de producție.


 

Numărul licenței GOTS și numele titularului licenței se găsesc pe eticheta produsului GOTS. Atunci când alegeți produse durabile, vă recomandăm să verificați întotdeauna informațiile despre organismul de certificare independent, precum și alte informații despre compania certificată, pentru a vă asigura că producătorul este într-adevăr certificat GOTS. 

Eticheta noastră GOTS este tipărită pe hârtie 100% reciclată, cu cerneală din soia.


PRODUCȚIE DURABILĂ LA Tshirt Factory

La Tshirt Factory, ne pasă cu adevărat de planeta noastră, de mediu și de sănătatea umană. Și suntem conștienți de impactul pe care îl poate avea producția noastră. De aceea, ne străduim în mod constant să ne îmbunătățim procesele de producție, astfel încât să fim cât mai sustenabili pentru mediu și oameni.


Originea durabilă a textilelor

In compania noastra tipărirea textilelor, pe lângă procesele de producție a tipăririi, selecția și furnizarea textilelor în sine reprezintă o parte importantă a activității noastre. Ne pasă de condițiile de producție a acestuia, de aceea vă recomandăm să alegeți materiale și produse textile care sunt organice, realizate în mod ecologic și responsabil din punct de vedere social.

În catalogul nostru, puteți căuta cu ușurință o gamă largă de textile sustenabile. Ne place să lucrăm cu Stanley/Stella textile. Marca reflectă tendințele actuale ale modei și respectă cele mai înalte standarde de mediu și etice de producție.

Textilul Stanley/Stella certificat GOTS, împreună cu imprimeul nostru certificat GOTS, formează un merțan complet certificat GOTS. Produs în care puteți fi siguri că este produs cu practici de producție sustenabile din punct de vedere al mediului și etice.


Procese de producție ecologice

- Am implementat un program intern de protecție a mediului, astfel încât să putem analiza și, ulterior, să reducem impactul propriilor noastre activități asupra mediului.

- În conformitate cu standardele și reglementările internaționale, realizăm o analiză a ciclului de viață al produselor noastre.

- Ne optimizăm producția prin măsuri organizatorice pentru a asigura eficiența producției și pentru a reduce consumul de energie, apă și materii prime, reducem generarea de deșeuri din procesul de producție și din procesele non-productive, precum și emisiile din procesul de producție.


- Putem consuma cu 70% mai puțină apă în timpul imprimării GOTS.

- Înainte de a o evacua în canalizare, efectuăm o sedimentare și o filtrare în două faze a apei, datorită cărora nicio particulă nocivă nu ajunge mai departe în sistemul de canalizare.

- Un laborator independent a testat chimic apele reziduale din producția noastră pentru determinarea conținutului de alchilfenoli, clorofenoli, metale grele, ftalați, hidrocarburi aromatice policiclice, parafine clorurate, benzeni clorurați și tolueni. Toate aceste substanțe au fost detectate cu mult sub valoarea limită necesară sau au fost aproape zero.


- Folosim cerneala certificata GOTS, care nu conțin metale grele, ftalați sau alte substanțe chimice dăunătoare.

- În timpul imprimării GOTS propriu-zise, folosim apoi un adeziv special certificat GOTS, pe baza de apă.


- Spălăm cârpele auxiliare de curățare și apoi le folosim în mod repetat.

- Utilizăm textilele deteriorate în timpul producției pentru teste de imprimare.

- Atunci când nu mai putem utiliza textilele în instalațiile noastre, le predăm unei companii care le folosește pentru a produce materiale izolatoare.

- O companie specializată lichidează deșeurile nocive pentru noi.

- Și, bineînțeles, reciclăm toate deșeurile.

- Pe lângă reciclarea obișnuită, sortăm și hârtia și plasticul curat, pe care le vindem direct pentru a fi utilizate ulterior, în conformitate cu economia circulară.


- Atunci când finalizăm produsul și îl pregătim pentru transportul către client, folosim ambalaje care asigură protecția produsului și, în același timp, folosim ambalaje reciclabile, degradabile și reutilizabile care nu conțin substanțe periculoase.

- Gestionăm în mod responsabil deșeurile generate de ambalajele noastre. Suntem înregistrați la Ministerul Mediului, iar modul în care gestionăm deșeurile este controlat de Organizația locală de responsabilitate a producătorului.


Pentru transportul produsului final, folosim serviciile unor astfel de transportatori care asigură protecția produsului în timpul transportului, astfel încât acesta să își păstreze calitatea, iar vehiculele lor respectă toate standardele de protecție a mediului, în special în ceea ce privește emisiile de CO2.


Suntem conștienți de amenințările crizei climatice și, prin urmare, neutralitatea emisiilor de carbon a producției noastre este unul dintre obiectivele durabile importante pe care le urmărim.


  • Avem grijă de angajații noștri
  • - Oferim angajaților noștri condiții de lucru sigure și etice.

    - Munca lor este răsplătită cu un salariu corect.

A fost de ajutor articolul?

Grozav!

Mulțumim pentru feedback

Ne pare rău! Nu am putut fi de ajutor

Mulțumim pentru feedback

Spuneți-ne cum putem îmbunătăți acest articol!

Selectează cel puțin unul dintre motive
Verificarea CAPTCHA este necesară.

Feedback trimis

Apreciem efortul dumneavoastră și vom încerca să modificăm articolul